top of page

VERBINDENDE COMMUNICATIE

VERBINDENDE COMMUNICATIE

Alles wat we doen of niet doen, zeggen of niet (durven) zeggen, doen we om een behoefte te vervullen. Tijdens deze tweedaagse introductiecursus leer je steeds meer te luisteren, spreken en leven vanuit verbinding met en respect voor je eigen behoeften en die van anderen. Hierdoor wordt het mogelijk om met meer begrip, mededogen en respect samen te leven en werken met elkaar.

Vraag je jezelf soms af waarom je ‘weer’ met je mond vol tanden stond, boos werd of wegvluchtte tijdens een moeilijk gesprek? Heb je soms het gevoel dat je misbegrepen wordt? Dat je goed bedoelde woorden slecht aankomen bij de ander en misschien zelfs het tegenovergestelde effect hebben? Betrap je jezelf er op dat je innerlijke criticus onverbiddelijk is voor jezelf of voor anderen?

Dankzij verbindende communicatie leer je contact maken met wat er leeft in jou. Je leert verantwoordelijkheid opnemen voor jouw stuk. Je leert opkomen voor jezelf en op een verbindende en eerlijke manier zeggen wat je nodig hebt. En, je leert ook voorbij de (kwetsende) woorden of daden, te kijken en te luisteren naar wat er écht leeft in de ander.

Tijdens deze tweedaagse nemen we vooral de eigen communicatie onder de loep. Je maakt kennis met de basisprincipes van verbindende communicatie. Je krijgt een duidelijk theoretisch kader en oefent de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden uit je eigen leven. Je gaat naar huis met een hoop nieuwe inzichten en stof tot nadenken en verder oefen.

Geweldloze communicatie werd ontwikkeld door de Amerikaanse klinische psycholoog Marshall Rosenberg. Het is een manier van communiceren die verbindend en ontwapenend is en die daarom ook ‘verbindende communicatie’ genoemd wordt. Het is een taal van mededogen maar ook een manier om in het leven te staan en te kijken naar jezelf, je medemens en de wereld.

INFOSESSIES

Wil je weten wat je kan verwachten van deze introductiecursus? Kom dan naar de gratis infosessie. De nieuwe data worden weldra gepubliceerd.

WANNEER?

Je kan kiezen uit een avondreeks in het voorjaar of het najaar.

  • Voorjaar: donderdag 23 en 30 april, 7 en 14 mei 2020,
    telkens van 19 u. tot 22.15 u.
     

  • Najaar: donderdag 8, 15, 22 & 29 oktober,
    telkens van 19 u. tot 22.15 u.

WAAR?

Deze opleiding wordt aangeboden i.s.m. PTC-Gent en School 4 Power.

 

Plaats: PTC Gent, Oude Brusselseweg 107, 9050 Gentbrugge.

PRIJS

250 euro per reeks.

INSCHRIJVEN

Meer info en inschrijven via de website van PTC - Gent.

bottom of page